maandag 15 juli 2013

 

66ste verjaardag neerstorten 'ufo' gevierd met festival

Bewerkt door: SiTU-001 redactie − 05/07/13, 18:00  − Bron: Huffington Post
© thinkstock.
66 jaar geleden begon een van de langst durende en hardnekkigste samenzweringstheorieën. De ufo die zou zijn neergestort bij het plaatsje Roswell. Om dit heugelijke feit te vieren begint vandaag het Roswell ufo Festival.
  • © thinkstock.
    Bord bij de plek waar de ufo neergestort zou zijn in Roswell
Het stadje Roswell in de woestijn van de Amerikaanse staat New Mexico wist niet wat het overkwam toen 66 jaar geleden een 'vliegende schotel' neerstortte. Sindsdien wordt stadje onlosmakelijk verbonden met paranormale activiteit. Een van de sprekers tijdens het festival is Jesse Marcel Junior. Zijn vader was een van de eersten die de brokstukken van het ongeïdentificeerde vliegende object zag en in bezit had. Zijn vader, Jesse Marcel, liet hem enkele stukken zien. "Het waren spalken van ongeveer 30 tot 45 centimeter lang. Het meest vreemde eraan was dat er symbolen aan de binnenkant van het oppervlak zaten", vertelt Marcel junior aan Huffington Post.

In eerste instantie bracht het Amerikaanse leger, dat een geheime basis bezit vlakbij Roswell, naar buiten dat ze brokstukken van een 'vliegende schotel' hadden gevonden. Dit werd echter al snel teruggetrokken en er kwam een tweede persbericht. Het zou een weerballon zijn geweest. Vele jaren later, in 1990, kwamen stukken naar buiten dat het de brokstukken van een atmosferische ballon kwamen waarmee Russische nucleaire tests konden worden waargenomen.

Maar hoe goed het leger ook zijn best doet om iedereen te overtuigen, een groep skeptici blijft onvermurwbaar. Wat Roswell nog steeds tot dé 'ufo-hoofdstad' van de wereld maakt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten